Hästarna

Hästarna

Vad är en ridskola utan hästar? Ingenting. Det är våra fina hästar som är stommen i hela verksamheten. Hästarna är våra vänner, våra skyddslingar och våra lärare. Den som söker sig till en ridskola har i regel redan ett grundläggande tycke för dessa ståtliga djur och vi lovar att intresset och kärleken för hästar bara kommer att växa när du lär känna våra!

Ponnyer i alla storlekar

Eftersom vi främst riktar oss åt att erbjuda ridskola för barn i åldern mellan 4 och 14 år så är det ponnyhästar som ingår i vårt stall. Det finns ingen större anledning för oss att ha stora hästar eftersom de största ponnyerna – D-ponnyerna – är starka nog att bära även vuxna.

Ponnyer delas in i storleksordning från A till D och vi har alla storlekar i vårt stall. A-ponnyn är den minsta ponnyn och kallas också Shetlandsponny, det är ofta just en «shettis» man först förälskar sig i när man börjar rida i ung ålder. I vårt stall finns i dag tre A-ponnyer: Tingeling, Sally och vår älskade veteran Mimmi.

Ponnyuppfödning

Karaby ridskola är inte bara en ridskoleverksamhet, vi ägnar oss också åt uppfödning av ponnyer. Flera av de ponnyhästar som idag lever och frodas hos oss är från egen uppfödning. Det är underbart att få möjlighet att välkomna en ny häst till världen och sedan fostra den från föl till stabil ridponny och kanske också tävlingshäst.

Vi har ett stort tävlingsintresse här på Karaby ridskola och stödjer alla elever som har intresse av att testa hopptävling.