Vår ridskola

Vår ridskola

För dig som gillar att rida i frisk luft

Karaby Ridskola ligger i ett underbart, naturskönt område, med närhet till såväl stora ängar som lummiga skogar. Vi som driver ridskolan här älskar att rida ut i naturen och de flesta söndagar anordnar vi ritter i skog och på barmark. Det ligger nog lite i människans natur att trivas på den trygga hästryggen under bar himmel, det är en känsla man faktiskt aldrig tröttnar på. Förutom vacker natur så är området runt Karaby Ridskola lugnt och skönt, en harmonisk oas i den skånska myllan.

Hästskötsel och lektioner

När vi inte rider ut, viket ju trots allt inte är det vi ägnar oss mest åt här, så rider vi på den fina ridbana som finns i vår ägo. Här håller vi lektioner och lär våra elever hur man rider rätt. I takt med att du som elev utvecklas avancerar vi undervisningen.

När vi sköter hästarna, ryktar dem, kratsar deras hovar, kammar deras man och svans, då står de i regel uppställda i vårt uppställningsstall. Här har vi gott om utrymme att sköta om våra fyrbenta vänner.

Vintern

När vintern är som kallast och marken är stenfrusen så har hästarna semester. Många av hästarna hyrs ut och önskar du själv kanske hyra en häst så är det bara att kontakta oss. Har du medel och nog med erfarenhet så tycker vi att du gör rätt i att hyra en häst under några vinterveckor. Det är en uppgift man växer väldigt mycket med.

Har du några frågor som rör Karaby ridskola så är du alltid välkommen att ringa oss! Eller varför inte komma på besök?

Ge bort en present

Här finns presentkort man kan köpa om man vill ge bort ridlektioner, skötarponny eller vårterminens ridavgift.